Naturalne Farby do włosów - informacje i konsultacja: Elżbieta Sanojca tel. 0 602 76 00 92

Olej z Czarnuszki w butelce szklanej 60ml

Dodaj recenzję:
  • 319
  • Producent: Maroko
  • Dostępność: WYSYŁKA 24h WYSYŁKA 24h
  • szt.
  • 25,00 zł

OLEJ Z CZARNUSZKI - BUTELKA Z CIEMNEGO SZKŁA 60 ML

100% OLEJ Z CZARNUSZKI

Olej z czarnuszki, tzw. "Złoto Faraonów", ze względu na swoje bogate właściwości regeneracyjne i odżywcze, jest do dziś bardzo znanym i cennym olejem.

Stosowany na skórę wykazuje następujące właściwości:

  • przeciwdziała wypadaniu włosów i łysieniu, zapogiega rozdwajaniu się ich końcówek
  • eliminuje łupież
  • zwalcza trądzik i oczyszcza cerę, pomaga złagodzić podrażnienia skórne
  • odżywia i zmiękcza skórę, chroni ją przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych
  • wpływa korzystnie na łuszczącą się skórę
  • może także chronić przed poparzeniami słonecznymi

Olej z czarnuszki zapewnia skórze odpowiedni poziom nawilżenia i zdrowy wygląd. Dzięki właściwościom przeciwutleniającym opóźnia procesy powstawania zmarszczek. Zmiękcza i wygładza skórę, a także nawilża i wzmacnia przesuszone i zniszczone włosy. Olej ten łagodzi podrażnienia, również te wywołane nadmierną ekspozycją na słońce. Może być stosowany do masażu ciała, w szczególności przez osoby cierpiące na bóle mięśni i stawów.

Olej z czarnuszki zawiera głównie olejek lotny oraz znaczne ilości witaminy E i nienasyconych kwasów tłuszczowych, wśród których dominują kwas linolowy i oleinowy

Stosować na skórę 2 - 3 razy w tygodniu.

Nasz olej z czarnuszki ma zastosowanie kosmetyczne, jak również spożywcze.

Olej z czarnuszki zawiera wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędnym elementem diety człowieka.

Olej z czarnuszki doskonale komponuje się smakowo z takimi przyprawami jak: kolendra, tymianek, curry i ziele angielskie. Polecamy również Państwu polewanie olejem potraw, aby dodać im ciekawego smaku i aromatu.

Czarnuszka siewna to roślina, która może wykazywać działanie żółciopędne, moczopędne, wiatropędne, przeciwbakteryjne i przeciwbólowe. Stosowana była już w czasach starożytnych wspomagająco w problemach żołądkowych i wątrobowych.

Zalecane spożycie:

dzieci do 4 roku życia – pół łyżeczki dzieci między 5 a 11 rokiem życia – 1 łyżeczkę młodzież od 12 roku życia – 3 razy dziennie pół łyżeczki. dorośli - 1 lub 2 łyżeczki